Групажен транспорт до Турция

Групажният транспорт е важен и дори необходим компонент, който навлиза все повече не само в бизнес отношенията, но и в личните такива. Използването на тези услуги позволява съкращаване на цената, намаляване негативното въздействие върху околната среда и създаване на мрежи за придвижване и за вътрешен и външен обмен на стоки. Този вид услуга представлява наемането на част от дадено превозно средство, което зависи от обема и теглото на товара ви.

групажи до Турция

Днес Турция е с изключително добре развита икономика, като все повече се разширява  ролята на частния сектор, но все още е запазено влиянието на държавата върху индустриите, транспорта и комуникациите. В Турция се добиват въглища, нефт, различни руди.  Не е за пренебрегване и фактът, че около 80% от износа на дрехи и текстил от страната са за държавите членки на ЕС, а „Беко” и „Вестел” са сред лидерите в производството на бяла и черна техника отново за ЕС. Освен това република турция е на второ място в производството на плодове и зеленчуци в Европа.

групажни линии за Турция

За по-динамичното и трайно развитие на всички тези и други отрасли влияние оказва  функционално разработената транспортна мрежа в страната. Република Турция разполага с асфалтирани пътища и жп линии, с големи пристанища в Измир, Истанбул И Анталия и летища в Анкара, Истанбул и Анталия.

транспорт до Турция

От голямо значение за страната е и наличието на множество заводи на популярни марки автомобили като „Тойота”, „Опел”, „Хонда”, „Форд” и др., производството на камиони, автобуси и минибуси. Силно развито е корабостроенето и производството на мегаяхти.

Полъха на Изтока и екзотиката на Ориента са притегателна точка за много туристи, а по-големи градове са Истанбул, Измир, Анкара, Бодрум, Анталия.

дестинации в Турция

Ето и някои от градовете, които могат да ви очароват не само с възловото си значение за транспортиране на товари, но и със своята историческа и културна ценност:

Истанбул е столица на велики империи, които са оставили следите си не само в историята му, а и във всяко негово кътче. Тук можем да се докоснем до екзотиката на Изтока като посетим Топкапъ сарай, който е резиденция на султаните на Османската империя; църквата „Света София”, превърната в джамия след като Византия е разгромена; българската желязна църква „Свети Стефан”, Капалъ чарши, площад Таксим и др.

Бодрум освен че е пристанищен град, очарова и със своята архитектура – всички сгради са бели и на не повече от 3 етажа. Тук заедно с кристалната вода и нощните клубове, със своето очарование запленява и крепостта Бодрум, музеят на подводната археология, както и близостта до калциевите тераси на Памук кале.
Станал столица на Турция от 1923 г., Анкара е индустриален и търговски център. Тук можем да се докоснем до запазената старинна крепост от Римската епоха, Мавзолеят на Ататюрк, кулата „Атакуле” и др.

Анталия е един от основните центрове на т.нар. „турска ривиера” и предлага на посетителите множество забавления, а в основата на икономиката тук е туризма.
Измир пък е второто пристанище след Истанбул, разположено на брега на Егейско море. Много често той е определян като „Перлата на Егея”, като се смята и за най-либералния град относно ценности, ограничения и идеологии. По-известните забележителности са: часовниковата кула, разположена в средата на площада на конака, гробницата на Тантал, Агората на Смирна.
      
Ето и приблизителното разстояние между София и някои от градовете с възлово значение:

София – Анкара – 982.80 км.
София – Истанбул 561 км.
София – Измир  504.61 км.
София – Анталия 560.70 км.
София – Бодрум1281.36  км.

Изготвянето на офертите за групажен транспорт зависи от условията на фирмата, разстоянието между началната и крайната дестинация, обема и теглото на товара, таксите и др. За да получите най-пълна информация и конкретна оферта, е необходимо да изберете фирмата, отговаряща най-пълно на вашите условия. Голяма част от тях предлагат превозване до конкретни складови бази или паркове, като индивидуално може да се договори и транспортиране врата до врата.

Някои от транспортните фирми, които препоръчваме са:

GOPET TRANS – превоз на цели товари, групажни товари, склад и митничско представителство в Инстанбул

ОЙРОШПЕД Груп – ежеседмични групажни линии от София до Инстанбул

TIA Logistics – групажи до Турция с експресни доставки в рамките на 24 часа и изградена логистична мрежа в цялата страна

Александър Логистикс – предлага редовна групажна линия до Турция

Не забравяйте , че за да вземете най-правилното и удовлетворяващо Ви решение, е необходимо да проучите повече фирми, за да изберете най-подходящата възможност, която предоставя пазара.

Share Button

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>