Групажен транспорт до Испания

Испания в последните години успя да пробие десетката в най-силните икономики в света. Това е много добра основа за търговия и транспорт на стоки от и към страната. Тук идва на помощ и групажният транспорт, логистична услуга, която позволява и на малките и средни търговци да участват в международната търговия.

Ръстът в обмена на стоки с Испания също отбелязва сериозен възход. Износът на стоки към Испания от 813,5 млн.лв за 2010, се е покачил на 1063,2 млн.лв. (2011 г.), което е увеличение с 30,7%. Главозамайващи са числата при вноса от Испания, при 709,2 млн.лв. внос за 2010 година и 2422,1 млн.лв. внос за 2011 година, вносът от Испания бележи невероятният ръст от 241,5%. Данните са от българския национален статистически институт.

От гледна точка на стоките, водеща стока в износа са пшеницата и смесите от пшеница и ръж, които заемат 30,3% от общия обем. При вноса, лидерското място държат медните руди, заемащи главозамайващите 73,1% от общия внос.

 

 

След направеното проучване в интернет, можем да ви насочим към следните компании, предлагащи сухопътен транспорт по групажни линии до Испания:

Eurosped (Ойрошпед Груп) предлага групажен транспорт към Испания, отпътуващ всеки петък към Барселона. Времето за пристигане е 2-3 работни дни. В момента има и специална оферта, за товари до 0,3 м3 и до 100 кг, цената е 140 лв. Обратният курс започва всяка събота и отнема също 2-3 работни дни. Свързочната точка в България е Ойрошпед парк София.

Другата компания, избрана от нас е международният превозвач Деламод, специализирана в групажен транспорт до Англия, Испания, Холандия, Франция, Германия и Италия. Компанията извършва транспортни услуги от България до Барселона и Валенсия, започващи всеки петък и пристигащи вторник — четвъртък. Обратният курс започва петък и пристига във вторник/сряда.

А Логистикс е също една от добрите фирми, предлагащи транспорт до Испания, както и до Англия, Ирландия, Италия, Испания,  Португалия и др. Веднъж седмично А Логистикс предлага групажна линия от Испания за Грузия или Иран с претоварване в София.

Гопет Транс е друга, доказала се фирма за групажен транспорт. Пратките към Испания отпътуват всеки петък/събота и пристигат в четвъртък. Групажните линии от Испания на Гопет Транс отпътуват всеки четвъртък/петък и пристигат в България в четвъртък.

Съществуват още много възможности за групажен транспорт от/до Испания, тъй като в последните години логистиката има голямо значение за бизнеса и увеличаващо се значение за България, пример за това – новият огромен логистичен парк в София и оценките за развитието на логистичния потенциал на България.

Говорейки за транспорт, неизменна част от разговора е разстоянието на транспортиране. Предлагаме ви кратко и информативно описание на разстоянието от София до десетте най-населени градове в Испания:

София – Мадрид                                            2979 км.
София – Барселона                                       2376 км.
София – Валенсия                                         2717 км.
София – Севиля                                             3367 км.
София – Сарагоса                                          2663 км.
София – Малага                                             3375 км.
София – Мурсия                                             2985 км.
София – Палма де Майорка                          2643 км.
София – Лас Палмас де Гран Канария        4769 км.

Тук е важно да отбележим, че Палма де Майорка и Лас Палмас де Гран Канария са островни градове, и макар и голямото население и отделеност да изглеждат добра инвестиционна възможност, имайте предвид, че сухопътният превоз до тези градове включва фериботен транспорт, което може сериозно да оскъпи превоза. Също така, не всяка компания предлага такъв вид превоз. Ако трябва да сравним двете дестинации, Палма де Майорка е по-достъпната дестинация, до нея се стига с 205 км. пътуване с ферибот от Барс до Алкудиа. Лас Палмас от своя страна, изисква 1277 км пътуване с ферибот, отпътуващ от Кадиз.

За да направите най-правилният и изгоден избор, най-добре е сами да съберете оферти от различни логистични компании, според конкретната групажна услуга, от която се нуждаете. Можете да заложите както на български компании, така и на световни логистични гиганти. За по-големи пратки, може да обмислите и варианта за морски групажен транспорт, тъй като това е по-евтиният вариант.

Share Button

Един коментар по „Групажен транспорт до Испания

  1. Prevoz ot London do Sevilla(Ispania) na li4en bagaj.

    Zdraveite az imam nujda da pratia li4en bagaj ,mebeli ot London do Sevilla.Vuprosa mi e dali vie pravite tazi usluga i kolko 6te mi struva.

    Blagodaria predvaritelno
    Stefan

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>