Групажен транспорт от/до Германия

Нашият най-силен търговски партньор в Европейския съюз е точно Германия. Износът към Германия в млн.лв. представлява 11,93% от общия ни износ към ЕС. Вносът от своя страна представлява 11,99% от общия внос. Основните изнасяни стоки към Германия са рафинирана мед и медни сплави в необработен вид, които представляват 11,08% от общия износ към страната. Основните внасяни от Германия стоки са трактори (с изключение на карите-влекачи от N 8709), представляващи 3,74% от общия внос от страната. Данните са за завършената 2011-та година.

Износът в млн.лв. за 2011 г. е 4606,4 млн.лв., което е с 42% нарастване спрямо 2010 г. Вносът от Германия от своя страна е нараснал с 13,4% от 4374,5 млн.лв. (2010 г.) на 4960,0 млн.лв.

Когато погледнем назад, стигайки до 2005-та година, можем да видим, че нарастването както на износа, така и на вноса е било над 9% всяка година, като изключение правят 2008 и 2009 г. Това ни дава основа да смятаме, че с Германия е изградена силна търговска връзка, която ще се развива с добри темпове и занапред.

Търговски партньори

Предпоставки за успешна търговия са не само установените търговски взаимоотношения с дадената страна, но и силни и доверени търговски партньори. Затова много важна част от вашето търсене ще се състои в намирането на добри търговски партньори. Най-добрият начин за това е да съберете максимален брой оферти от различни логистични компании, представящи групажен транспорт от/до Германия и да направите оптимален избор, спрямо изискванията си.

Предлагаме ви набор от фирми, с които можете да започнете вашето търсене:

Гопет Транс извършва превоз на групажни товари, включително опасни и хладилни товари, потеглящи и в двете посоки всеки петък, и превоза отнема 3-5 дена. Освен това фирмата притежава групажни складове в цяла Германия и предлага дистрибуция на групажните пратки, палетизация, cross-docking и др.

Ойрошпед груп има групажни линии към Германия, потеглящи всеки петък и пристигащи в четвъртък. Обратният курс от Германия към България потеглят всеки вторник или петък и пристигат в понеделник.

Групажният транспорт към Германия на компанията Александър Логистикс потеглят от България всеки вторник или петък и пристигат всеки петък или понеделник в групажните центрове на фирмата в Мюнх и Щутгарт. Обратните курсове са в същите времеви граници и потеглят от същите градове (Мюнх и Щутгарт).

Има и още много фирми, които предлагат групажен транспорт до Германия, като например Акт Логистикс, Деламод България, КА Транс, А логистикс.

Товар от/до Германия е възможно да стигне и с речен транспорт по канала Рейн-Майн-Дунав. Примерни фирми, които предлагат такъв вид транспорт са Спедекс и SHENKER. Разбира се, ще трябва да използвате комбиниран (мултимодален) транспорт за сухопътната част от разстоянието.

Сухопътни разстояния и транзитни държави

В зависимост от това дали пратката е за северна или южна Германия, се минава през различни държави, за да се съкрати разстоянието. Пътят към северна Германия (приели сме за крайна дестинация Берлин) е следният България – Сърбия – Унгария – Словакия – Чехия – Германия.

Пътят към южна Германия (крайна дестинация Мюнхен) минава през България – Сърбия – Хърватска – Словения – Австрия – Германия.

Пътищата през следните държави за платени или частично платени: Хърватска, Словения, Австрия. Унгария, Словакия, Чехия.

Събрали сме и списък с десетте най-населени градове в Германия и разстоянието между тях и София, като помощен инструмент за вземане на логистични решения:

София – Берлин    1641 км.
София – Хамбург   1930 км.
София – Мюнхен    1330 км.
София – Кьолн    1913 км.
София – Франкфурт на Майн 1729 км.
София – Щутгарт   1564 км.
София – Дюселдорф   1953 км.
София – Дортмунд   1942 км.
София – Есен    1970 км.
София – Бремен    1907 км.

Успешна търговия!

Share Button

3 коментара по „Групажен транспорт от/до Германия

 1. Здравейте,

  Интересува ме дали можете да ми предложите транспортиране на 1 палет с млечни продукти от Пловдив до Берлин, тегло около 850 кг, температурен режим 0 – 4 градуса.

  Благодаря!

 2. Здравейте

  Искам да доставя една стока от Германия и видях във вашия сайт че извършвате акава услуга. Стоката е принтери втора употреба 18 бр. в палет. Става въпрос за 1 палет който тежи около 300 кг. Стоката е в 76307 Karlsbad и трябва да се достави до Варна. Това достатъчно ли за да може да се предложи цена за доставка. Ако имате нужна от още информация моля пишете.

 3. Здравейте,

  имам питане за един товар:

  Germany , Glinde , 3 paleta 120*80*158
  общо 1000 kg
  товара: хартия
  готово за товарене: 02.01.14
  разтоварване: Бургас, България

  Палетите не могат да се товарят един върху друг.
  Бихте ли ми дали цена моля?
  Благодаря!

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>