Групажен транспорт от/до Нидерландия

Може би доста от Вас, са стигнали до тук, търсейки групажен транспорт от/до Холандия, смятайки, че Холандия и Нидерландия са две различни имена на една и съща държава. Това е често срещана грешка, точно както при Англия и Великобритания. Може би едно от причините, както при Великобритания е, че най-големите нидерландски градове /Амстердам, Ротердам, Хага/, наистина са в Холандия, но това не би трябвало да е достатъчна причина за подобен вид грешки.

Името на държавата в сегашния й вид е Нидерландия, докато Холандия е по-скоро наименование на историческа и географска област. Като такава, Холандия /Северна и Южна/ съставлява около 13% от общата площ на Нидерландия. Затова не трябва да се прави грешката да се бъркат двете понятия, по географски и морални причини.

Търговия

Нидерландия е силен търговски партньор и предлага изключителни възможности за транспорт. Можете да използвате германският аутобан А3, едно от най-големите пристанища в света Ротердам, или четвъртото най-голямо летище в Европа по човекопоток – Amsterdam Airport Schiphol.

От гледна точна на стоките, най-изнасяната стока за Нидерландия са семена от слънчоглед, както цели така и натрошени, които съставляват 25,7% от общия износ. От Нидерландия внасяме предимно електронни апарати за жична телефония /7,8% от общия внос/.

За 2011 година, износът към Нидерландия, според НСИ е 458.6 млн.лв., което с 53,4 процента спрямо предходната година. Вносът от своя страна е над 1 млрд.лв. и се е увеличил с 10,4% спрямо 2010-та година.

Търговски партньори

За да направите най-рационалното решение за групажен транспорт е добре да съберете оферти от максимален брой фирми. Както гиганти като DHL, FedEx, Shenker, така и по-малките фирми, борещи се за предимство пред конкуренцията. Направили сме и малък списък, с който можете да направите вашето търсене за най-добрият партньор в групажният транспорт от/към Нидерландия.

Акт Логистикс – ежеседмични групажни линии от/към Нидерландия.
Гопет Транс Груп – една компания, която често споменаваме, защото има развита мрежа от групажни линии из цяла Европа и логистични паркове в София и Питещи, Румъния. Конкретно към Нидерландия, групажните линии потеглят от България в петък/събота и пристигат в сряда/четвъртък. Обратният курс, групажните линии от Нидерландия към България потеглят всеки вторник и петък и пристигат респективно вторник и четвъртък. Времето за транспорт е 6-7 раб.дни.

На страницата Транспорт Холандия фирма А Логистикс представя подробна информация за групажен транспорт от/към Нидерландия всяка седмица в двете посоки, осигуряваща превоз от врата до врата.

Ойрошпед Груп – една силна компания, свързана в четири дъщерни компании, изпълняващи различни логистични услуги в България, Европа, както и целият останал свят. Начална/крайна точка в Нидерландия е гр. Вианен, Утрехт. Начална/точка в България е Терминал Ойрошпед, София. Курсовете и в двете посоки започват всеки петък и пристигат в София във вторник/сряда; във Вианен, Нидерландия в сряда/четвъртък.

Още една интересна и много полезна услуга, която предлага компанията е де-контейнизиране, палетизация, митническа помощ и транспорт на услуги до всяка точка в България/Нидерландия. С тази индивидуална услуга, можете да комбинирате по-евтиният морски превоз в интермодален транспорт към вътрешността на Нидерландия.

Други компании, които заслужават интерес са София Логистикс, Eurospeed, Иа Транс, Георгиева транспорт, Скорпион Шипинг, както и компаниите гиганти, които споменахме по-рано.

Съберете оферти за най-различен вид транспорт и от максимален брой компании. Потърсете дали е изгодно да комбинирате морски/речен и сухопътен транспорт.

Стоки и разстояния

Основната законова рамка на ограниченията и забраните за вноса и износа са поставените ограничения от директивите на Европейския съюз.

Сухопътният транспорт до Нидерландия минава през 4 държави. Първата е Сърбия, където няма платени пътища. Следващата държава по пътя е през Унгария, където пътят е частично платен. Преходът през Унгария сменя напълно платени и частично платени пътища. По прехода през Германия няма платени пътища и транзитът е бърз, благодарение на германския аутобан, без ограничение на скоростта.

Като заключение, сме направили кратка табличка на разстоянието към десетте най-големи градове в Нидерландия според брой на жители.

София – Амстердам        2163 км.
София – Ротердам          2177 км.
София – Хага                   2183 км.
София – Утрехт               2128 км.
София – Айндховен        2060 км.
София – Тилборг             2097 км.
София – Алмере              2158 км.
София – Тронинген         2078 км.
София – Бреда                2120 км.
София – Ниймеген          2070 км.

Share Button

2 коментара по „Групажен транспорт от/до Нидерландия

 1. Здарвейте,

  бихте ли ми дали цена:

  4705 RR Roosendaal

  The Netherlands

  Pick up date: 09.12.2013

  Pallet quantity: 1

  Pallet size: 80*120*215 max.

  Total gross weight: 235,75 kg

  Total m3: 1,74

  Total cartons: 77

  Cargo: sweets (no regime)

  разтоварване: Бургас

  Благодарим!

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>