Групажен транспорт от и към Англия

флаг АнглияГрупажните услуги са изключително важен аспект за търговията и обмена на стоки, както в бизнес отношенията, така и в личните. Групажните логистични услуги представят възможност да се съкрати от цената за транспорт, да се намалят вредните емисии към околната среда, както и да се създават логистични мрежи, способстващи за подобряване на вътрешния и външен обмен на стоки.

Така наречените групажни линии представляват системно и периодично взаимодействие между самостоятелни или множество превозвачи, които са обвързани в единични курсове или системи от курсове, складове и логистични паркове, доставяйки една стока от точка А до точка Б. Групажът ви позволява да наемете само част от едно транспортно средство, в зависимост от обема и теглото на превозваният товар.

Англия има голяма важност за българския бизнес, може би най-вече с износа на авточасти. Чувствително по-евтините автомобили с ляв волан са доста атрактивни за българския пазар, поради по-евтините авточасти, които се извличат от тези автомобили.

транспорт до АнглияСтатистически, Великобритания се нарежда на 8-мо място по внос от България. Обема на внесени стоки възлиза на 724,4 млн.лв. за 2011 година, което е увеличение с 22,2% спрямо 2010 г. Подобни са статистиките и за износа към България от Великобритания, който възлиза на 712,90 млн.лв. за 2011 година, с 20,2% увеличение спрямо предходната година, нареждайки острова на 12 място по износ към България. Данните са от българския национален статистически институт.

Ценообразуването за групажен транспорт се определя от избраната фирма, разстоянието на курса, обема и теглото на пратката, както и на това, какви административни операции влизат в ценообразуването. За най-точна и коректна информация е нужно да се обърнете със запитване към избраната от вас логистична фирма, която да ви изготви персонална оферта, според параметрите на вашия товар.

Доста от логистичните фирми оперират с групажни линии до точно определени локации, като складови бази и логистични паркове, но е възможно и да се договорят и транспортни услуги врата-до-врата или офис-до-офис.

Това видео представя Top 10 атракции, които може да посетите в Лондон.

Ето и приблизителното разстояние в километри от София до десетте най-големи градове в Англия.

София – Лондон            2487 км.
София – Бирмингам        2705 км
София – Манчестър        2831 км
София – Лийдс            2836 км
София – Шефийлд        2793 км
София – Ливърпул        2855 км
София – Бристол        2691 км
София – Уейкфийлдс        2823 км
София – Ковънтри        2675 км
София – Хъл            2799 км

Като водещи компании, предлагащи групажен транспорт към Англия и добра офисна и обслужваща среда в България откроихме следните:

Eurospeed (ЮРОСПИЙД ООД) предлага ежеседмичен транспорт до Англия на консолидирани пратки, като е възможно пратките да бъдат частично или напълно транспортирани с железопътен транспорт, сваляйки допълнително от цената за превоз. Фирмата предлага още и превоз на опасни товари (ADR) и специални товари, както и следене на пратката чрез GSM и GPS комуникация.

Eurosped (Ойрошпед Груп) е дружество от четири дъщерни компании, занимаващи се с куриерски услуги, пътен, въздушен и морски транспорт, заедно обхващащи целият свят, както и със складова логистика. Фирмата извършва групажен транспорт към и от Англия всеки петък, а времето за пристигане е 6-7 работни дни. Фирмата предлага условия за доставка на стоки към и от всяка точка на Англия и Ирландия, като допустимите норми на товарите са от 5 кг до 22 тона. Начална/крайна точка в Англия е терминал Laindon, Essex, който се намира на 100 км от Лондон. Начална/крайна точка в България е терминал Ойрошпед, София.

Gopet Trans (Гопет Транс Груп) е още едно сериозно дружество, предлагащо групажни услуги към/от Англия. Групажната линия към Англия започва всеки петък и отнема седмица. Групажната линия от Англия започва всеки четвъртък и отнема 6 дена.

Има още множество фирми, които самостоятелно предлагат групажни услуги или работят с мрежа от партньори, чрез които могат да предлагат групажни услуги. Ето и няколко ориентировъчни имена: Деламод България ООД; Тия Логистикс ЕООД; Flamingo Group (морски транспорт); Жиел ЕООД.

За да направите най-доброто решение за транспорт от България до Англия, направете кратко проучване на избраните от Вас фирми и направете запитвания към всички избрани, за да можете да получите най-добрата оферта за групажен транспорт.

Share Button

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>