Групажен транспорт до Франция

Франция е силен търговски партньор за България, като износа за Франция представлява 6%(2011 г.) от общия износ към Европейския Съюз. Вносът от Франция, спрямо вноса от ЕС е 5%(2011 г.). Макар и цифрите на пръв поглед да изглеждат малки, ще кажем, че при най-силният търговски партньор в Европа за 2011-та – Германия, процентите са едва 11-12 за внос и износ.

В този смисъл, нарастващият брой от логистични фирми, предлагащи групажен транспорт от/до Франция отговарят на нарастващото търсене на логистични услуги, които пък отговарят на нарастващата и по-свободна международна търговия.

Групажният транспорт позволява и на по-нискомащабни търговци да осъществяват международна търговия и да се конкурират с по-едрите търговци, които нямат нужда от групажен транспорт. Другото предимство е по-голяма ликвидност на парите, заключени в стоки, защото можем да изпращаме по-малко количество стоки по-често, и така да увеличим ликвидността на нашия бизнес.

Логистични партньори

За сигурен и продуктивен бизнес са нужни добри партньори, затова и избраната от Вас логистична фирма има изключителна важност. В случая един от най-добрите методи за намиране на най-добрият логистичен партньор за групажен транспорт е да направите собствено проучване и да направите запитвания към максимален брой фирми, които са ви направили добро впечатление и да направите вашият избор въз основа на собствените си желания и разсъждения.

Представяме и няколко компании, за да ви помогнем да направите първите си стъпки във вашето проучване:

Delamode. Една силна международна компания с развита мрежа и представителство в България, доставяща транспортни услуги в цяла Европа. Както повечето компании, Деламод предлага ежеседмични групажни линии между България и Франция. Потеглянето от България е всеки петък, пристигането във Франция – четвъртък/петък. Обратният курс потегля всеки петък, и пристига в София вторник/сряда. Компанията притежава складове в Париж, Лион, Безансон, чрез които предлага и складова логистика.

Ойрошпед Груп. Още една често споменавана фирма в нашите статии, тя притежава силна и разностранно развита структура, предлагаща многообразие от транспортни услуги на вътрешния и международен пазар. Групажният транспорт от/към Франция на тази компания потегля в петък и пристига в сряда/четвъртък.

Другото ни предложение е Гопет Транс. Групажните линии към Франции потеглят всеки петък/събота и пристигат в четвъртък. Групажните линии към България потеглят от Франция сряда или петък и пристигат в България вторник или четвъртък.

Други предложения са Акт Логистикс, Eurospeed, Жиел ЕООД, Tia Logistics, Scorpion Shipping, както и гигантите DHL, FedEx, Maersk Shipping и др.

Разстояния и такси:

София – Париж   2173 км.
София – Марсилия  1919 км.
София – Лион   1849 км.
София – Тулуза   2274 км.
София – Ница   1713 км.
София – Нанте   2491 км.
София – Страсбург  1709 км.
София – Монпелие  2041 км.
София – Бордо   2416 км.
София – Лиле   2230 км.

Сухопътните транзити към Франция минават през различни държави според това дали са към Северна или Южна Франция. Преходът през подчертаните държави е напълно или частично платен:

Северна Франция: България – Сърбия – Хърватска – Словения – Австрия – Германия – Франция
Южна Франция: България – Сърбия – Хърватска – Италия – Франция

В зависимост от характеристиките на вашия товар и времевите ограничения можете да се възползвате и от алтернативните видове транспорт като въздушен, морски или дори речен. Такива услуги можете да намерите при повечето логистични компании, които могат да извършат съответният превоз или със собствен транспорт или чрез мрежа от партньори.

Статистика

За да си представите мащаба на стокообмена с Франция ви представяме и статистически данни.

За 2011 г. износът към Франция възлиза на 1627,7 млн.лв., което с 36,1% увеличение спрямо 2010 г. Вносът от своя страна се е увеличил от 1231,7 млн.лв. (2010 г.) до 1487,3 млн.лв. (2011 г.), което е нарастване с 20,8%. Най-изнасяните стоки са семена от репица и рапида – 6,30% от общия обем и арматури за прекъсване, разединяване, защита, разключване, включване или свързване на ел. вериги – 5,91% от общия поток. Най-внасяните стоки от своя страна са въздухоплавателни средства (хеликоптер, самолети, космически превозни средства и спътници) – 8,02% и медикаменти 7,94%.

 

Share Button

2 коментара по „Групажен транспорт до Франция

  1. Здравейте
    колко ще ми струва транспортирането на един евро палет със слънчеви батерий ,тежината му е около 350кг.
    от Тулуза Франция до Певен България
    благодаря.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>