Групажен транспорт – видове и ползи

Групажният транспорт представлява пренос на стоки, които като количество сами по себе си не биха оправдали пълен курс от едно място до друго, особено когато става въпрос за големи разстояния. Групажният транспорт представлява групиране на стоки, които ще достигнат до различни хора, като за тази цел ще се използва най-подходящият за конкретния случай транспорт. Стоките се групират и подреждат максимално добре, а това от своя страна води до по-ниски цени за потребителите.

Видове транспорт

Различните видове транспорт могат да се използват за придвижване не само на хора, но и на стоки, като времето за преноса варира. Най-удачният превоз се определя от типа на превозваните стоки и техния обем. Сухопътният транспорт е доста разпространен, но като цяло отнема повече време в сравнение с други видове транспорт. Освен това за него често се изисква заплащането на различни пътни такси. Водният транспорт много често се предпочита за пренасяне на товари. Благодарение на оптималното използване на пространството, предназначено за товара, друг вид транспорт – въздушният – често пъти се оказва изгодна оферта, въпреки че по принцип е по-скъп. Той също така позволява значително да се скъси времето за придвижване на стоки от едно място на друго.

Дестинациите

Установена практика е безпроблемното извършване на групажен транспорт от България към различни страни в Европа, например Португалия, Испания, Англия, Ирландия и Италия. Що се отнася до Ирландия, добре е човек да помни, че тя е разделена на две части – Северна Ирландия и Република Ирландия – като само едната от тях влиза в пределите на Обединеното кралство. Освен това в Ирландия има ограничение за вноса на определени стоки и това трябва да се вземе предвид от потенциалните потребители.

Превозваните стоки

Важно е да се отбележи, че превозните средства обикновено са оборудвани по начин, който позволява превоз на най-обикновени товари (лични вещи, дрехи, мебели и други), но също така на извънгабаритни товари, опасни товари или пък такива, които изискват съхранение при определена температура. Това на практика означава, че възможният асортимент от превозвани стоки е доста разнообразен, а това максимално улеснява потребителите.

 

Превозвачи

На сайта на Europages каталога можете да намерите подробен списък на превозвачи в Европа, които предлагат групажен транспорт – виж Транспорт и транспортни услуги. Отрасълът е разделен на видове транспорт и предлага удобно търсене по държави и по ключови думи.

Информираност на потребителите

За улеснение на клиентите, поръчки могат да се направят по телефона, през сайта на фирмата или по имейл. След като поръчката вече е направена, клиентите имат възможност да следят как протича изпълнението й. Клиентът получава POD, или proof of delivery, когато стоката стигне до определеното място.

Допълнителни услуги

В зависимост от своите нужди, потребителите могат да се възползват от допълнителни услуги, някои от които са складиране, застраховка на превозваните стоки и Picking and Packing (буквално „събиране и опаковане“).

В заключение можем да кажем, че групажният транспорт набира скорост и се предпочита от спедиторските фирми и производителите поради по-голямото удобство и по-ниски цени.

Share Button

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>